Polyamide is de algemene naam voor synthetische polymeren en is een synthetische vezel op basis van aardolie die met een speciale smelttechniek tot draden wordt gesponnen. De lange vezels worden tot extreem fijne draden geproduceerd en onderscheiden zich doordat ze gemakkelijk te buigen zijn en heel sterk zijn. Polyamidevezels zijn de populairste synthetische vezels in de kledingindustrie.

De textielstoffen die met polyamide geproduceerd worden zijn elastisch, vormvast en hebben een hoog draagcomfort. Polyamide is bijna kreukvrij en zelfs als het nat is nog heel sterk. Door de speciale weefsels wordt vocht naar buiten getransporteert en samen met de elasticiteit is het materiaal ook perfect om te dragen tijdens het sporten. Het materiaal is erg sterk waardoor het een duurzaam materiaal is. De fijne, zachte vezels volgen je lichaam en heeft hierdoor een hoog draagcomfort. 

Polyamide kan prima in de wasmachine gewassen worden, maar hoge tempraturen zijn niet aan te raden. Er wordt dus geadviseerd om op een lage temperatuur te wassen en de droger of strijkijzer alleen op lage tempratuur te gebruiken als het nodig is. Polyamide komt haast droog uit de wasmachine en is bijna kreukvrij, waardoor de droger en strijkijzer niet nodig zijn. 

 

 

 

 

© 2015 - 2024 PePa Ondermode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel