Winkel Lokaal
Winkel jij lokaal? 

Winkel jij liever lokaal of bij een grote keten? Liever bij een kleine webshop of bij een grote naam? Natuurlijk winkel ik ook wel eens bij een grote keten, maar winkelen is niet mijn favoriete bezigheid. Die rekken die volgestouwd zijn, vloeren die vol kleding liggen, wat leuks hebben gezien en het vervolgens niet in de winkel kunnen vinden en dan natuurlijk de geweldige felle lampen in de paskamers. Nee het is niet voor mij weggelegd. Ik vind het altijd wel gezellig om naar de stad te gaan en te neuzen, koffie te drinken of lekker te lunchen. Zolang ik maar niet voor mezelf hoef te shoppen.

Lokaal winkelen
Maar ook ik moet wel een shoppen en dat doe ik dan ook het liefst bij een lokale winkelier. Die weten inmiddels wat bij mijn style is, wat bij mijn figuur past en zij hebben altijd wel iets dat net iets anders is dan de grote ketens hebben. Ook de lokale groenteboer heeft unieke lokale producten, zoals aardbeien uit het Westland of de verse, de notenwinkel lekkere warme en verse noten en de plaatselijke speelgoedwinkel heeft als eerste trendy speelgoed. De lokale winkeliers weten wat de wensen van hun klanten zijn en doen hun best als zij iets niet voor je op voorraad hebben om het toch te krijgen. 

Waarom lokaal winkelen goed is
Grote ketens trekken de klanten, maar de lokale bedrijven zorgen voor de sfeer in een winkelgebied. Zij zorgen voor een verrassende etalage, onderscheiden zich en hebben nieuwe ontdekkingen. Daarnaast steunen lokale bedrijven vaker de lokale omgeving, zoals de lokale voetbalvereniging of een plaatselijk goed doel, zoals de lokale voedselbank, een bingo in het buurthuis, activiteiten voor scholen of evenementen zoals Sinterklaas of de Kerstman in het winkelgebied. 

5 redenen waarom je lokaal moet winkelen
1. Lokaal winkelen kost minder tijd, omdat het vaak op loop- en/of fietsafstand is en je de auto vlak bij de winkel kan parkeren. 
2. De lokale ondernemer weet hoe belangrijk een klant is. Hij/zij zorgt dan ook graag voor een persoonlijke touch en neemt de tijd om je te leren kennen, zodat ze je bij je volgende bezoek herkennen. 
3. De lokale ondernemer heeft een grote hoeveelheid kennis die van generatie op generatie overgedragen worden en gedeeld worden met de medewerkers die meestal al jaren op de werkvloer staan. Er zijn een hoop zelfstandige ondernemers die al een lange tijd bestaan.
4. Lokale ondernemers zorgt voor vernieuwing, zoals nieuwe concepten, ideeën en vormen. 
5. Lokale ondernemers voor de lokale economie door zelf ook te kopen bij lokale ondernemers en meer lokale banen.

Haagse Markt en Weekmarkten Delft
Ook wij zijn een lokale ondernemer en maken onderdeel uit van de Haagse Markt in Den Haag en de markten in het centrum van Delft. Op de Haagse Markt hebben de marktkooplieden ervoor gezorgd dat er een Kerstman rondliep met kerstvrouwen die mandarijnen uitdeelden en hebben een aantal marktkooplieden artikelen gesponsord voor de Voedsel Bank. Op de markten in Delft zorgen de marktkooplieden voor een hoop gezelligheid op de markten. Marktproducten die uitgedeeld worden door dames met tafelrokken, een lichtje knutselen voor Halloween of een wandelende kerstboom met de feestdagen en worden er leuke winacties op Facebook georganiseerd. 
Wil je meer weten over de Haagse Markt, bekijk dan de website https://dehaagsemarkt.nl voor de plattegrond en meer. 
Voor informatie over Weekmarkten Delft bekijk je de Facebookpagina https://www.facebook.com/weekmarktendelft/.

Kleine webshop
Wij zijn al jaren een familiebedrijf en bekend op verschillende markten en braderieën, maar sinds 2016 hebben we ook een webshop. Op deze manier kunnen we onze klanten die uit verschillende windrichtingen naar onze markten komen het gehele jaar door bedienen. Het is te gek dat steeds meer mensen het vertrouwen in ons hebben en wij onze passie met meer mensen kunnen delen. Er komen steeds meer terugkerende klanten en met een vaste basis artikelen en vernieuwde artikelen willen wij een leuk assortiment aanbieden. Door de toevoeging van PayPal, het Webwinkelkeur en een beoordelingssysteem, hopen wij dat steeds meer mensen vertrouwen in ons hebben. Shop ook eens bij een kleine webshop, want als je bij een lokale ondernemer of een kleine webshop een aankoop doet, dan doet een echt persoon een happy dance.


Vind je de blog leuk, laat dan een reactie achter op Facebook en/of Instagram. Natuurlijk kan je ook de blog delen, zodat ook zij de 5 redenen weten waarom je bij een lokale ondernemer of kleine webshop moet shoppen. 


Benieuwd naar de andere blogs, bekijk ze hier.

© 2015 - 2024 PePa Ondermode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel