Body Positivity

Een trendy benaming, maar wel zo waar. Het is gewoon belangrijk dat je positief bent over jezelf, over je lichaam. Of je nu sproeten hebt, of een pondje meer weegt of juist minder, een scheve tand. Iedereen heeft natuurlijk wel iets waarvan je denkt 'hmmm was dat maar anders'. Ook ik heb dat. Ik houd nou eenmaal van een bourgondisch leven. Peter is de kok in huis en kan hij heerlijk koken. In het weekend vind hij het leuk om uitgebreid te koken met een lekker wijntje erbij, maar ook gewoon op zaterdagavond een film kijken met de kinderen met een lekker hapje en drankje op de tafel. Maar ja het bourgonisch leven past niet altijd meer in mijn kleding. Van het diëten ben ik niet en maat 36 is ook niet mijn doel. Het is belangrijk dat ik gezond ben en lekker in mijn vel zit. Ook voor de kinderen zijn we een voorbeeld. Zoonlief kan alles eten wat hij wilt, maar dochterlief kan dat minder. Met de feestdagen achter de rug gaan we allemaal gezond eten, letten we weer op het aantal tussendoortjes en eten we meer groeten en fruit. Hoe ik naast gezond eten verder lekker in mijn vel zit en zorg voor body positivity?

Goed zitten ondergoed
Het is belangrijk dat je zorgt dat je de juiste maat ondergoed draagt. Te strak ondergoed zit niet lekker, maar zorgt ook voor onnodige rolletjes. Met de juiste maat bh komen je borsten mooi uit in plaats van dat ze op je buik hangen. Je ondergoed in de juiste maat zorgt er voor dat je lovehandles niet geaccentueerd worden wanneer het de strak zit of dat je ondergoed juist afzakt wanneer het te groot is. Als je goed zittende ondergoed draagt dan straal je helemaal in je outfit. Draag ondergoed waar jij je goed in voelt. Draag je liever een boxershort dan een string, koop dat dan! Fijn zittend ondergoed waar jij je goed in voelt, zorgt voor goed gevoel over jezelf. 

Kleding die je power geven
We hebben allemaal wel dat truitje, die ene jurk of die broek die bij het dragen ervan je een positief gevoel geeft. Natuurlijk kan je best eens je joggingbroek dragen, maar die geven je niet altijd een bepaald positief gevoel. Ja als je ermee bent wezen sporten, maar ik draag het vaak thuis als ik het huis ga doen. Niet echt sexy dus. Net als bij het dragen van goed zitten ondergoed, zorgt goed zittende kleding ook voor positiviteit. Koop kleding in de juiste maat, dat accentueert waar je trots op bent en past bij je stijl. En zeg nou eerlijk wat maakt het nou uit welke maat er in je kleding staat, als je je maar goed voelt over je lichaam en bij wat je draagt. 

Corrigerend ondergoed
Mocht je toch een beetje meer steun willen hebben, dan kan dat met corrigerend ondergoed. Het zorgt ervoor dat je geen lijnen ziet als je je power outfit draagt. Een corrigerende onderjurk, top, slip of broek geeft je extra steun rond je buik, billen of benen. Het is dus ook ideaal voor een extra steuntje in de rug bij bijvoorbeeld rugklachten. Of tegen schurende dijen, want een corrigerende broekje is glad en zorgt dus dat je elegant in je jurkje met blote benen kan lopen of dansen. Ook voor corrigerend ondergoed geldt, koop de juiste maat. 

Beweeg
Het is cliché, maar waar. Bewegen is goed voor je. Je kan naar de sportschool of bootcamp of yoga gaan, maar bewegen kan ook gratis. Er zijn verschillende apps die je kan downloaden om conditie op te bouwen of om je stappen te tellen. Lopen, joggen en fietsen kost niks en de buitenlucht doet je goed. Minimaal een half uur per dag moet je bewegen en buitenlucht is ook goed voor je. Ga naar het park, het bos, de duinen of het strand. Even geen haast, geen drukte. Ik vind het heerlijk om te wandelen in de duinen. Beweeg en maak je hoofd leeg. Bewegen zorgt ook dat je je botten en spieren sterk houdt en je gewrichten soepel. Maar het zorgt ook dat het risico op hart- en vaatziektes afneemt, Als je conditie goed is en je niet meer met je tong op je hielen bovenaan de trap staat, geeft dat je een positief gevoel. 

Positief
Iedere dag staan we voor de spiegel. We zijn snel geneigd om naar het negatieve te kijken. Probeer juist naar het positieve te kijken. Kijk naar jezelf, geef jezelf een compliment, haal diep adem, sta rechtop met de borst vooruit en je hoofd omhoog. Draag naast goed ondergoed en kleding ook je mooie accessoires: je glimlach. Mensen zien jouw negatieve punten niet. Die zien niet die sproeten, scheve tand dat pondje meer. Die zien een positief persoon met een mooie glimlach. Straal en wees positief! En voordat je gaan slapen, sluit je je dag af door even na te denken over 1 ding waar je dankbaar voor bent om je dag positief af te sluiten. 


Vind je de blog leuk, laat dan een reactie achter op Facebook en/of Instagram. Natuurlijk kan je ook de blog delen, zodat ook zij positief door het leven gaan.

Benieuwd naar de andere blogs, bekijk ze hier.

© 2015 - 2024 PePa Ondermode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel