Katoen vs Microfiber

Katoen vs Microfiber

Bij het kopen van ondergoed kijk je of je het mooi vindt en of het lekker zit. Je wilt uiteraard beide, maar let je ook op wat je huid wilt? Sommige stoffen kunnen irritaties op je huid veroorzaken. Of je wilt juist een zachte stof als je een huidaandoening hebt. De ene stof houdt meer warmte en vocht vast dan de andere. Dat kan ervoor zorgen dat er huidirritaties komen en je ondergoed minder fijn voelt. Denk ook 's morgens na over het ondergoed dat je die dag gaat dragen. Katoen versus microfiber, wat zijn nu de voor- en nadelen?

Katoen
De klassieker is katoen ondergoed dat bijna altijd goed is. Het is een natuurvezel en plantaardig. Doordat katoen ademt en ventileert, raakt je huid minder geïrriteerd dan bij andere stoffen. Bovendien kan je het gemakkelijk wassen. Microfiber is synthetisch en staat vaak bekend als geen goede keuze. Maar dat klopt niet.

Microfiber
Als je veel zweet is synthetisch ondergoed zelfs beter dan katoen ondergoed. Waar katoen ondergoed vochtiger kan aanvoelen als je zweet, voelt microfiber ondergoed droog aan. Hoewel meestal synthetisch ondergoed niet wordt geadviseerd als je een gevoelige huid hebt, hebben wij juist een aantal klanten met een huidaandoening die juist microfiber ondergoed kopen. Bij gevoeligheid voor schimmelinfecties is microfiber ondergoed perfect, omdat bacteriën niet de mogelijkheid hebben om op vochtige plekken te broeden. Maar microfiber ondergoed is ook ideaal bij snelle gewichtstoename of -afname, omdat het in zijn geheel elastisch is en aan je lichaam aansluit. 

Koop het juiste ondergoed
Kies voor ondergoed dat ademt zoals katoen en microfiber, maar ook dat het de juiste maat is zodat het niet gaat snijden en schuren tijdens het dragen. Bij het dragen van te klein ondergoed zullen de lijnen ervan zichtbaar zijn door je kleding. Passend ondergoed accentueert je juist je figuur. Denk niet alleen na over het soort ondergoed bij je aankoop, maar stem je ondergoed ook af op wat je die dag gaat doen en wat voor kleding je gaat dragen. 

Kies de juiste kleur
Ga je voor een witte outfit, draag dan geen donker of fel gekleurd ondergoed. Dit zal namelijk zichtbaar zijn onder je witte outfit. Kies voor beige of rood (ja rood) ondergoed. Dat zie je namelijk niet onder je witte outfit. Nu denk je misschien 'ik draag altijd een zwart outfit, dus ik hoef niet op de kleur van mijn ondergoed te letten'. Ja, ook jij moet dan op de kleur van je ondergoed letten. Als je een zwart outfit draagt van een dunne stof dan kan je witte of fel gekleurde ondergoed zichtbaar zijn. Kies dus voor altijd de juiste kleur ondergoed dat past bij de outfit die je die gat gaat dragen. 

Ondergoed tijdens het sporten en slapen
Ga je sporten dan kan je beter microfiber ondergoed dragen. En hoewel je het liefst niet de lijntje van je ondergoed in je strakke sportbroek wilt zien, is het dragen van een string niet optimaal. Door zweet en wrijving is het een ideale plek voor bacteriën en ben je daardoor sneller vatbaar voor bijvoorbeeld een blaasontsteking. Een slip of een boxershort tijdens het sporten is dan beter. 
Ga je slapen dan kan je beter luchtig niet al te strak ondergoed dragen. Een katoenen slip of boxershort is dan fijn, zeker als je gevoelig bent voor infecties. Maar het alles belangrijkste is dat je iedere dag schoon ondergoed draagt.


Vind je de blog leuk, laat dan een reactie achter op Facebook en/of Instagram. Natuurlijk kan je ook de blog delen, zodat ook andere een goede keus in hun ondergoed maken.

Benieuwd naar de andere blogs, bekijk ze hier.

© 2015 - 2024 PePa Ondermode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel